Story

Under en resa till Sydafrika vintern 2013 upptäckte Paula Lundell, grundaren av By Paula, ett sortiment unika sjalar vävda av kid mohair. Materialet och det skickliga hantverket gjorde sjalarna till något alldeles speciellt och Paula började kort därefter importera sjalar tillsammans med en kollektion plädar av samma höga kvalité.

Kid Mohair

Mohair är en stark, silkeslen och glansfull fiber som ger vackra garner och kläder. Denna fiber kommer från den ull eller ”hår” som klipps från Angoragetter. Kid mohair är den finaste varianten och kommer från den allra första klippningen av angorakillingarna. Håret är då extra mjukt och fint och är därför den lyxigaste av alla sorters mohair. Mohair delar fårullens egenskaper men är mer slitstark, glansfull och mjuk, samt har en bättre förmåga att dra till sig färg.
 Detta gör det möjligt att framställa otroligt mjuka garnprodukter i vackra färgskalor med fantastisk lyster. By Paulas produkter kommer från Sydafrika som är en av de världsledande mohairproducenterna.

Angora_goat